הסבה מתו"פ לאגרון

מתוך אגרון - וויקיפדיה
גרסה מ־13:28, 24 ביולי 2007 מאת Oc666 (שיחה | תרומות) (יבוא הנתונים לאקסס)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

הסבה טופ מתחלקת לשלושה חלקים: הסבת כותרים ועותקים, הסבת קוראים והסבת השאלות.

הסבת כותרים ועותקים

ההסבה מתבצעת מקובץ פלט שיוצא מהטופ כדו"ח. הדו"ח מכיל מידע על כותרים, עותקים והסטטוס שלהם. הנתונים אמנם מוצגים כפלט מסודר, אך הלוגיקה אינה פשוטה.

יבוא הנתונים לאקסס

דבר ראשון יש לייבא את הנתונים מקובץ טקסט לאקסס באמצעות מפרט. יש ליצור מפרט ראשוני ע"י יבוא ידני.

אם מדובר בטופ דוס הקידוד הינו 862 (Hebrer Dos) ואם זה טופ חלונות הקידוד הינו 1255 (Hebrew Windows).

יש לייבא את הנתונים לטבלה עם 5 שדות: הנתונים עצמם, שדה מספור אוטומטי, שדה מספר רגיל, מספר כותר, מספר עותק.

יש להעביר את כל התארנים שנמצא בסוף הטבלה לטבלה נפרדת. יש לזהות את השורה המפרידה בין נתוני הכותרים והעותקים לבין התארנים. בדוס השורה מזוהה באופן אוטומטי בהסבה מטופ ווינדוס יש להכליל בשאילתות שמעבירות את התארנים את ה-ID של התארן הראשון שיש להעביר (שאילתא append_keywords ושאילתא delete_keywords_from_source) כדי שהשאילתות ידעו מאיזו שורה להעביר (התארנים, כאמור, מופיעים בסוף טבלת המקור). יש להריץ את המאקרו move_title_keywords שמבצע את ההעברה של התארנים לטבלה אחרת (tblSource_keywords).

יש למחוק שורות מיותרות בעזרת השאילתא Delete_KnownJunk_From_Titles, למספר את העמודה ID באמצעות הפרוצדורה Numbering_Id, ולהפוך את תוכן הנתונים ע"י השאילתא reverse_SourceColumn.

לאחר כל זה יש להתחיל ולעדכן לכל שורה מספר כותר ע"י הפרוצדורה Calculate_Title וחישוב מספר עותק ע"י הפרוצדורה Calculate_Copy.

אחרי ביצוע הפרוצדורות יש לבצע בדיקה כללית (עד שלושה כותרים) שיוצאים בשאילתא Count_MoreThan_20_Lines_Per_Title. יש לבדוק אם אכן הכותרים עם מספר רב של שורות. כל זאת לבדוק אם לא היה דילוג על מספר כותר.