הבדלים בין גרסאות בדף "תמונות באגרונט"

מתוך אגרון - וויקיפדיה
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(העלאת קבצים מרובה)
מ (העלאת קבצים מרובה)
שורה 53: שורה 53:
 
# בסיום ההעלאה תקבלו הודעה כמה קבצים הועלו.
 
# בסיום ההעלאה תקבלו הודעה כמה קבצים הועלו.
  
{{תיבת שים לב|ההעלאה מרובה אפשרית בדפדפנים הבאים בלבד : [http://getfirefox.com פיירפוקס] (גירסה 3.6 ומעלה), ב[http://www.google.com/chrome כרום] או ב[http://www.apple.com/safari ספארי].ההעלאה מרובה אינה נתמכת באקספלורר בגירסאות 8 ומטה, אלא אך ורק בגירסה 9.}}
+
{{תיבת שים לב|העלאה מרובה אפשרית בדפדפנים הבאים בלבד : [http://getfirefox.com פיירפוקס] (גירסה 3.6 ומעלה), ב[http://www.google.com/chrome כרום] או ב[http://www.apple.com/safari ספארי].ההעלאה מרובה אינה נתמכת באקספלורר בגירסאות 8 ומטה, אלא אך ורק בגירסה 9.}}
  
 
=אלבום תמונות=
 
=אלבום תמונות=

גרסה מ־14:31, 10 באפריל 2011

בדפי אינטרנט רבים נעשה שימוש בתמונות על שלל סוגיהן. גודלן של התמונות משפיע רבות על זמן טעינת הדף ולפעמים יוצר צוואר בקבוק בעליית הדפים. כדי למנוע זאת יש להשתדל להקטין את התמונות ככל הניתן. מדריך זה בא להסביר כיצד ניתן להקטין את התמונות בשביל תצוגתן באינטרנט.

רוב הפעולות במדריך זה נעשו ע"י גימפ (gimp). גימפ הינה תוכנה לעריכת תמונות והינה חופשית וחינמית לשימוש (רישיון GPL, קוד פתוח). מדריך זה יסביר צעד אחר צעד כיצד לבצע כל שינוי. ניתן להוריד ולהתקין את התוכנה מכאן.

האם התמונה באמת דרושה?

אם רוב התמונה שלכם מכילה טקסט ועוד לוגו או סמל מומלץ לכתוב את הטקסט כמאמר ורק את הלוגו להוסיף כתמונה. דוגמא לתמונה כזו. ניתן היה לכתוב את הטקסט במאמר ולהוסיף את הלוגו משמאל למאמר עם ישור לשמאל.

בנוסף לזאת, יש לשים לב כי אם הטקסט מוטמע בתמונה, מנועי חיפוש אינם יכולים לאתר את התוכן (אלא אם התוכן נוסף ל-title של התמונה). המשמעות של זה כי המחפשים בגוגל בנושא של הטקסט (למשל אם מדובר באירוע), גוגל לא יכוון את הגולש לאתר.

סוג התמונה

מומלץ לשמור קבצי תמונה מסוג png, gif או jpg, כאשר png הוא האיכותי ביותר תוך כדי התחשבות בגודלה של התמונה ו-gif מקטין את גודל התמונה רבות אך פוגם באיכותה (הפורמט gif נועד לרוב לאייקונים וסמלים קטנים).

כדי לשנות סוג תמונה - בגימפ תחת התפריט קובץ (file) יש לבחור בשמירה בשם... (Save As) ופשוט לשמור את התמונה עם הסיומת הדרושה. התמונה תישמר בפורמט לפי הסיומת שהוזנה.

אזהרה: אין להשתמש בסוג קובץ bmp. סוג קובץ זה בזבזני ביותר

גודל התמונה

גודל סטנדרטי

מכיוון שרוב התמונות מוצגות במאמרים בעמודה האמצעית של האתר, הרוחב המקסימלי אמור להיות 500 פיקסלים (זהו הרוחב הפיזי של העמודה הזו). לכן, מומלץ להקטין את כל התמונות לרוחב הנ"ל כאשר הגובה נקבע אוטומטי (עפ"י פרופורציה). כדי לבצע את השינוי יש להיכנס בגימפ לתפריט Image ובתוכו לבחור Scale Image (שנה גודל תמונה). תחת התיבה גודל תמונה יש להזין בשדה Width (רוחב) 500 לכל היותר, כאשר בתמונות קטנות יש להזין גודל קטן יותר (אמור להיות פרופורציוני לסוג התמונה או למאמר שהיא "נכנסת" אליו). הגובה, כאמור, ישתנה אוטומטית לפי פרופורציית התמונה. לאחר ההזנה יש ללחוץ על הכפתור Scale image (שינוי קנה מידה) כדי להחיל את השינוי.

קיצוץ תמונה

פעמים רבות שטח התמונה מתפרס יותר מהשטח הדרוש. למשל כאשר יש שטח "מת" שהלוגו או הסמל כבר לא מאכלסים אותו וכך התמונה תופסת יותר מקום. כדי להסיר את השטח ה"מת" יש ללחוץ בגימפ בתפריט Image (תמונה) על Autocrop Image (קצץ אוטומטי תמונה).

שימו לב: אל תשכחו לשמור את התמונה לאחר כל שינוי. עשו זאת באמצעות התפריט File (קובץ) שמירה.

רקע התמונה

רקע התמונה גם אם הוא לבן תופס מקום. כדי להסיר את רקע התמונה עלינו לעשות זאת באמצעות המדריך הזה (המדריך יתורגם בהמשך מאנגלית).

שימו לב: יש לשמור את התמונה כסוג png או gif כדי לאפשר את אפקט השקיפות

תמונה מתחלפת

לפני יצירת תמונה מתחלפת יש להקטין כל תמונה שעושים בה שימוש ליצירת התמונה המתחלפת על-פי כל השלבים הנ"ל ורק לאחר מכן ליצור את התמונה המתחלפת.

הוספת מאפיינים לתמונה

המאפיינים כותרת (title) ותיאור (description) של תמונה מאוד חשובים למנועי חיפוש ולדפדפנים יעודים לבעלי מוגבלויות. המאפיינים הללו נקראים ע"י השניים האחרונים ואף בלעדיהם הדף אינו תקני. יש להקפיד להזין אותם בעת הוספת תמונה למאמר. יש לקרוא כאן כיצד לעשות זאת.

שם קובץ התמונה

שם קובץ התמונה אמור להכיל רק תווים באנגלית ו/או מספרים בלבד. ללא שום תווים מיוחדים (כולל רווחים) וללא שום אותיות בעברית, רוסית או ערבית.

העלאת קבצים מרובה

ישנה אופציה להעלאת קבצים מרובה (מספר תמונות בהעלאה אחת). ניתן להעלות קבצים מתוך מאמר ע"י לחיצה על הכפתור תמונה מתחת ל-editor, או לחילופין להיכנס לתפריט אתר ותחתיו ללחוץ על מנהל המדיה. להלן הצעדים כדי לבצע זאת:

  1. יש לבחור בכפתור בחירת הקובץ (מכונה עיון), בתיבת בחירת הקובץ שתיפתח ניתן ללחוץ על הכפתור control (בלי לעזוב) ולבחור את הקבצים או לחילופין ניתן לסמן את הקבצים עם העכבר.
  2. לאחר הבחירה יש ללחוץ על אישור או פתיחה ולהתחיל את ההעלאה של הקבצים באמצעות כפתור התחלת ההעלאה.
  3. בסיום ההעלאה תקבלו הודעה כמה קבצים הועלו.
שימו לב: העלאה מרובה אפשרית בדפדפנים הבאים בלבד : פיירפוקס (גירסה 3.6 ומעלה), בכרום או בספארי.ההעלאה מרובה אינה נתמכת באקספלורר בגירסאות 8 ומטה, אלא אך ורק בגירסה 9.

אלבום תמונות

כדי להוסיף אלבום תמונות למאמר כמו זה, ניתן להוסיף זאת במספר צעדים:

  1. יש ליצור תיקייה במנהל המדיה (בלי רווחים ובאותיות אנגליות או מספרים) בתוך התיקייה stories, כפי שמופיע בתמונה הרצ"ב.
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: קובץ חסר
מנהל המדיה של האגרונט. רוב הפעולות לעדכון תמונות הכותרת מבוצעות כאן (לחצו על התמונה להגדלתה)
  1. לאחר מכן להוסיף את התמונות לתיקייה זו.
  2. לאחר שהוספנו את התמונות ניכנס למאמר שלנו ונרשום תחת המיקום שבו יופיע האלבום את הטקסט הבא:
{gallery}sites/foo/stories/bar{/gallery}

כאשר יש לשים לב שאת הפרמטרים מתוך המחרוזת שהכנסו צריכים לעדכן בהתאם:

  • foo - יש להחליפו עם מחרוזת הסאב-דומיין. למשל, במקרה של foo הדומיין הינו foo..library.org.il
  • bar - יש להחליף עם שם התיקייה שיצרתם.
שימו לב: הכנסנו את התיקייה תחת stories. במידה ולא הכנסתם את התיקייה תחת stories יהיה עליכם למלא את הנתיב בהתאם.

לאחר שביצעתם את כלל הפעולות יופיע לכם אלבום תמונות, שבלחיצה על כל תמונה, היא תיפתח בצורה מוגדלת על כל המסך.

סיכום

גודל תמונה באינטרנט אינו אמור לעלות על 100 ק"ב (KB) ואף פחות. אם התמונה יותר מהגודל הנ"ל יש לעבור על השלבים כדי לוודא שאכן היא הוקטנה ככל האפשר. יש לזכור כי אם האתר איטי מפסידים מבקרים.

ראה גם