הבדלים בין גרסאות בדף "תמונות באגרונט"
(←שם קובץ התמונה) |
|||
שורה 45: | שורה 45: | ||
שם קובץ התמונה אמור להכיל רק תווים באנגלית ו/או מספרים בלבד. ללא שום תווים מיוחדים (כולל רווחים) וללא שום אותיות בעברית, רוסית או ערבית. | שם קובץ התמונה אמור להכיל רק תווים באנגלית ו/או מספרים בלבד. ללא שום תווים מיוחדים (כולל רווחים) וללא שום אותיות בעברית, רוסית או ערבית. | ||
− | + | =תמונות הכותרת = | |
תמונות הכותרת אלו התמונות המופיעות מעל התפריט העליון של האתר. | תמונות הכותרת אלו התמונות המופיעות מעל התפריט העליון של האתר. |
גרסה מ־15:35, 26 בינואר 2010
בדפי אינטרנט רבים נעשה שימוש בתמונות על שלל סוגיהן. גודלן של התמונות משפיע רבות על זמן טעינת הדף ולפעמים יוצר צוואר בקבוק בעליית הדפים. כדי למנוע זאת יש להשתדל להקטין את התמונות ככל הניתן. מדריך זה בא להסביר כיצד ניתן להקטין את התמונות בשביל תצוגתן באינטרנט.
רוב הפעולות במדריך זה נעשו ע"י גימפ (gimp). גימפ הינה תוכנה לעריכת תמונות והינה חופשית וחינמית לשימוש (רישיון GPL, קוד פתוח). מדריך זה יסביר צעד אחר צעד כיצד לבצע כל שינוי.ניתן להוריד ולהתקין את התוכנה מכאן.
תוכן עניינים
האם התמונה באמת דרושה?
אם רוב התמונה שלכם מכילה טקסט ועוד לוגו או סמל מומלץ לכתוב את הטקסט כמאמר ורק את הלוגו להוסיף כתמונה. דוגמא לתמונה כזו. ניתן היה לכתוב את הטקסט במאמר ולהוסיף את הלוגו משמאל למאמר עם ישור לשמאל.
בנוסף לזאת, יש לשים לב כי אם הטקסט מוטמע בתמונה, מנועי חיפוש אינם יכולים לאתר את התוכן (אלא אם התוכן נוסף ל-title של התמונה). המשמעות של זה כי המחפשים בגוגל בנושא של הטקסט (למשל אם מדובר באירוע) גוגל לא יכוון את הגולש לאתר.
סוג התמונה
מומלץ לשמור קבצי תמונה מסוג png, gif או jpg, כאשר png הוא האיכותי ביותר תוך כדי התחשבות בגודלה של התמונה ו-gif מקטין את גודל התמונה רבות אך פוגם באיכותה (הפורמט gif נועד לרוב לאייקונים וסמלים קטנים).
כדי לשנות סוג תמונה - בגימפ תחת התפריט קובץ (file) יש לבחור בשמירה בשם... (Save As) ופשוט לשמור את התמונה עם הסיומת הדרושה. התמונה תישמר בפורמט לפי הסיומת שהוזנה.
אזהרה: אין להשתמש בסוג קובץ bmp. סוג קובץ זה בזבזני ביותר |
גודל התמונה
גודל סטנדרטי
מכיוון שרוב התמונות מוצגות במאמרים בעמודה האמצעית של האתר, הרוחב המקסימלי אמור להיות 500 פיקסלים (זהו הרוחב הפיזי של העמודה הזו). לכן, מומלץ להקטין את כל התמונות לרוחב הנ"ל כאשר הגובה נקבע אוטומטי (עפ"י פרופורציה). כדי לבצע את השינוי יש להיכנס בגימפ לתפריט Image ובתוכו לבחור Scale Image (שנה גודל תמונה). תחת התיבה גודל תמונה יש להזין בשדה Width (רוחב) 500 לכל היותר, כאשר בתמונות קטנות יש להזין גודל קטן יותר (אמור להיות פרופורציוני לסוג התמונה או למאמר שהיא "נכנסת" אליו). הגובה, כאמור, ישתנה אוטומטית לפי פרופורציית התמונה.
קיצוץ תמונה
פעמים רבות שטח התמונה מתפרס יותר מהשטח הדרוש. למשל כאשר יש שטח "מת" שהלוגו או הסמל כבר לא מאכלסים אותו וכך התמונה תופסת יותר מקום. כדי להסיר את השטח ה"מת" יש ללחוץ בגימפ בתפריט Image (תמונה) על Autocrop Image (קצץ אוטומטי תמונה).
רקע התמונה
רקע התמונה גם אם הוא לבן תופס מקום. כדי להסיר את רקע התמונה עלינו לעשות זאת באמצעות המדריך הזה (המדריך יתורגם בהמשך מאנגלית).
תמונה מתחלפת
לפני יצירת תמונה מתחלפת יש להקטין כל תמונה שעושים בה שימוש ליצירת התמונה המתחלפת על-פי כל השלבים הנ"ל ורק לאחר מכן ליצור את התמונה המתחלפת.
הוספת מאפיינים לתמונה
המאפיינים כותרת (title) ותיאור (description) של תמונה מאוד חשובים למנועי חיפוש ולדפדפנים יעודים לבעלי מוגבלויות. המאפיינים הללו נקראים ע"י השניים האחרונים ואף בלעדיהם הדף אינו תקני. יש להקפיד להזין אותם בעת הוספת תמונה למאמר. יש לקרוא כאן כיצד לעשות זאת.
שם קובץ התמונה
שם קובץ התמונה אמור להכיל רק תווים באנגלית ו/או מספרים בלבד. ללא שום תווים מיוחדים (כולל רווחים) וללא שום אותיות בעברית, רוסית או ערבית.
תמונות הכותרת
תמונות הכותרת אלו התמונות המופיעות מעל התפריט העליון של האתר.
ישנם שני תמונות בכותרת:
- הלוגו - מציג את לוגו או סלוגן הספריה. כברירת המחדל האתר יוצר כיתוב עם שם הספריה.
- תמונת כותרת (header)- התמונה שמציגה תמונה או מספר תמונות סמוכות של הספריה. ניתן אף להציג תמונות מתחלפות בכל עליה מחדש של האתר.
הרוחב הכללי של שתי התמונות אמורה להיות 800 פיקסלים כדי להתאים לרוחב מסך מינימלי (800x600). בהגדרות מטה חילקנו את הרוחב של כל תמונה לחצי כך שכל אחת תקבל 400 פיקסלים. תוכלו להתאים זאת לפי הצורך, אך אין לעבור רוחב מקסימלי של 800 פיקסלים של שני התמונות יחדיו. ניתן להשתמש ב-gimp המוזכר מעלה לשם עריכת התמונות. ישנם מדריכים רבים על הכלי ברחבי הרשת וניתן לפנות לנציגי אגרון לקבלת תמיכה.
לוגו
ניתן להחליף את הלוגו של הספריה, המופיע במעלה המסך בצד ימין באמצעות העלאת תמונה בגובה של 80 פיקסלים וברוחב מקסימלי של 400 פיקסלים ע"י כניסה בתפריט לאתר->מנהל המדיה ושם כניסה לתיקייה logos ולעלות תמונה בשם ה-sub-domain של הספריה (למשל האתר foo.library.org.il יקבל את השם קובץ foo) עם הסיומת של הקובץ (האתר foo יקבל למשל את שם הקובץ foo.png או foo.jpg).
תמונת כותרת
ניתן אף לשנות תמונת הכותרת של האתר, המופיעה במעלה המסך בצד שמאל. יש ליצור תמונה בגובה 80 פיקסלים וברוחב מקסימלי של 400 פיקסלים להיכנס בתפריט לאתר->מנהל מדיה, שם להיכנס לספריה header ליצור תיקייה בשם ה-sub-domain (בדוגמא לעיל, זה foo) ולהוסיף לשם את התמונה. ניתן להוסיף מספר תמונות והאתר יבחר בכל פעם תמונה אחרת באופן רנדומלי.
סיכום
גודל תמונה באינטרנט אינו אמור לעלות על 100 ק"ב (KB) ואף פחות. אם התמונה יותר מהגודל הנ"ל יש לעבור על השלבים כדי לוודא שאכן היא הוקטנה ככל האפשר. יש לזכור כי אם האתר איטי מפסידים מבקרים.